Groepsbehandeling

Bij groepsbehandeling krijgen kinderen na schooltijd behandeling en ondersteuning. Alle handelingen zijn gericht vanuit de cognitieve gedragstherapie én positieve psychologie, met deze methoden wordt het snelst gedragsveranderingen gerealiseerd. Ze leren nieuwe vaardigheden, zodat ze kunnen omgaan met moeilijke situaties. Samen kijken we waar het kind goed in is. En hoe hij/zij hier verder in wilt groeien. In een groep met andere kinderen wordt op een positieve manier geoefend. Ze leren van elkaar tijdens verschillende therapeutische activiteiten. Zo kunnen ze beter meedoen: thuis, op school, met vrienden en bij bijv. hun sport.

Er zitten gemiddeld 4 kinderen in een groep. De behandelaren ondersteunen bij de therapeutische oefeningen en activiteiten.

 

Voor wie?
Voor kinderen tussen 6 en 13 jaar die thuis of op school problemen ervaren en vast lopen in hun ontwikkeling. Kan ingezet worden als:

  • Groepsbehandeling, waarbij kinderen leren hoe ze om kunnen gaan met situaties die ze lastig vinden. We hebben daarbij contact met ouders en school.
  • Onderdeel van het individuele behandeltraject, waarbij kinderen in een veilige groepsomgeving kan oefenen met hetgeen hij/zij bij de individuele behandeling/therapie geleerd heeft.
  • In maximaal 6 maanden wordt de ontwikkeling en het niveau van het kind goed in beeld gebracht.
  • Traject voor toeleiding naar onderwijs. In maximaal 12 maanden worden kinderen begeleid om de overstap naar een vorm van (speciaal) onderwijs te maken.
  • Specialistisch traject voor kinderen met een forse ontwikkelingsachterstand op verschillende gebieden die langdurige behandeling en begeleiding nodig hebben.

Wat levert het op?
Kinderen leren om te gaan met emoties en leren hoe ze zelfstandig problemen kunnen oplossen. Ze ontdekken wat ze leuk vinden en wat ze goed kunnen. Ze leren om voor zichzelf op te komen. En om aan te geven wat ze nodig hebben. Zo voelen de kinderen zich prettiger: thuis, op school en bij hun vrienden.

Vragen of aanmelden?
Heeft u vragen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

<< Terug naar “Zorgaanbod”

Ons behandelteam is geregistreerd bij de volgende kwaliteitsregisters: