Hoge cliënttevredenheid

Jeugdhulp is geen kinderspel. Daarom stellen wij bijzonder hoge eisen aan onze organisatie en hulpverleners. Zo werken wij uitsluitend met hulpverleners die geregistreerd staan bij een erkend kwaliteitsregister, waardoor onze vakbekwaamheid verzekerd is. Alle hulpverleners beschikken over een afgeronde HBO en/of WO opleiding. Daarnaast zijn ze ‘post geschoold’ in de systeemtherapie, gezinsdiagnostiek en cognitieve gedragstherapie. En meerdere hulpverleners zijn gespecialiseerd in psychotrauma behandeling.

NEN-EN-ISO9001 Kwaliteitsmanagementsysteem
Behandelcentrum Zorgplein voldoet aan de nieuwste ISO 9001 norm: ISO 9001:2015. Het ISO 9001:2015 is een internationaal geaccepteerde standaard voor kwaliteitsmanagement. Met het ISO 9001 certificaat wordt aangetoond dat wij voldoen aan cliënteisen en verwachtingen en dat continue verbeteren in onze organisatie geborgd is. 

Cliënttevredenheid 2021
Met gemiddeld een 8,3 voor behandeling en een 8,4 voor begeleiding scoort Behandelcentrum Zorgplein voor het zesde jaar op rij hoog in het cliënttevredenheidsonderzoek. Ook als organisatie wordt Zorgplein uitstekend gewaardeerd met een 8,4. Ouders en jongeren noemen als sterkste punten:

“Zorg op maat in een prettige omgeving waarin ons kind zich fijn voelde en zich gehoord voelde.”
“Meerdere soorten behandeling/therapie onder één dak, waardoor de juiste zorg geboden kan worden door de juiste specialisten.”
“Persoonlijke aanpak met duidelijke afspraken en doelen.”
“De zorg wordt echt perfect aangepast aan het kind en zonodig steeds weer aangepast totdat iedereen tevreden is.”
“Betrokkenheid bij kind én ouders en hoge mate van flexibiliteit.”
“Dat onze dochter serieus genomen werd en de therapie goed geholpen heeft.”
“Mooie locatie, laagdrempelig en snel reageren op vragen.”
“De persoonlijke, professionele en betrokken werkwijze.”
“Vakkundige en prettige mensen, met oprechte belangsteling. Breed aanbod met onderling overleg. Fijne locatie.”
“Staan altijd klaar, denken mee.”
“Persoonlijke benadering en combinatie van verschillende therapieën.”

Hoge effectiviteit 
In 2019 zijn bij 93,2% van de afgeronde behandeltrajecten alle doelen volledig behaald. In 2020 en 2021 had Corona een behoorlijke impact op cliënten en organisatie, desondanks scoort Behandelcentrum Zorgplein nog steeds erg hoog op effectiviteit met 89% (2020) en 88,3% (2021).

<< Terug naar startpagina