Hoge cliënttevredenheid

Jeugdhulp is geen kinderspel. Daarom stellen wij bijzonder hoge eisen aan onze organisatie en hulpverleners. Zo werken wij uitsluitend met hulpverleners die geregistreerd staan bij een erkend kwaliteitsregister, waardoor onze vakbekwaamheid verzekerd is. Alle hulpverleners beschikken over een afgeronde HBO en/of WO opleiding. Daarnaast zijn ze ‘post geschoold’ in de systeemtherapie, gezinsdiagnostiek en cognitieve gedragstherapie. En meerdere hulpverleners zijn gespecialiseerd in psychotrauma behandeling.

NEN-EN-ISO9001 Kwaliteitsmanagementsysteem
Behandelcentrum Zorgplein voldoet aan de nieuwste ISO 9001 norm: ISO 9001:2015. Het ISO 9001:2015 is een internationaal geaccepteerde standaard voor kwaliteitsmanagement. Met het ISO 9001 certificaat wordt aangetoond dat wij voldoen aan cliënteisen en verwachtingen en dat continue verbeteren in onze organisatie geborgd is. 

Cliënttevredenheid 2023
Met gemiddeld een 8,5 voor behandeling en een 8,3 voor begeleiding scoort Behandelcentrum Zorgplein voor het achtste jaar op rij hoog in het cliënttevredenheidsonderzoek. Ook als organisatie wordt Zorgplein uitstekend gewaardeerd met een 8,3. Ouders en jongeren noemen:

“Wij kregen direct het gevoel dat er naar ons geluisterd werd. We voelen ons gehoord. Enorm dankbaar voor de geboden hulp.”
“Ik heb het hier ongelooflijk fijn ervaren en ga het ook best wel een beetje missen!”
“Deskundige en betrokken behandelaars & aanbod verschillende soorten therapie.”
“Korte lijntjes met de behandelaars en goede communicatie. Snel handelen, professioneel.”
“Geborgen, veilige en rustige locatie waarbij je je zelf mag en kan zijn. Je kwetsbaarheid is niet raar en mag je tonen.”
“We voelen ons gehoord en goed begrepen. Duidelijke uitleg met goede voorbeelden. Al onze vragen zijn duidelijk en uitgebreid beantwoord.”
“Dat er echt gekeken wordt naar jou als persoon, en samen met jou gekeken wordt naar wat jij nodig hebt.”
“Rustige overzichtelijke locatie. Vriendelijke medewerkers. Aansluitende therapie aanwezig.”
“Veel kennis in huis, veelzijdig. Gehoord en gezien worden.”
“Bevlogen met gezin. Betrokkenheid in de situatie en geen oordeel.”

Hoge effectiviteit 
In 2019 zijn bij 93,2% van de afgeronde behandeltrajecten alle doelen volledig behaald. In 2020 en 2021 had Corona een behoorlijke impact op cliënten en organisatie, desondanks scoort Behandelcentrum Zorgplein nog steeds erg hoog op effectiviteit met 89% (2020) en 88,3% (2021). In 2022 zijn bij 89% alle doelen volledig behaald en bij 100% grotendeels, voor 2023 is dit respectievelijk 93% en 100%. 

<< Terug naar startpagina

Ons behandelteam is geregistreerd bij de volgende kwaliteitsregisters: